piektdiena, 2021. gada 29. janvāris

Dabiskie dzelzs avoti

 

Dzelzs avoti.

 Dzīvnieku valsts produkti  -gaļa, zivis, olas.

 Visi zaļumi– spināti, salāti, nātres, jo īpaši, dīgsti u.c. Arī ogas.  Nātru tēja

 Putras – griķi, prosa. Lai prosas putra būtu garšīgāka, graudi jānoplaucē ar vārošu ūdeni un tad jāvāra vai vienkārši pēc uzvārīšanas katlā vismaz kādu pusstundu jāatstāj uzbriedināt

 Ar dzelzi bagāti kokteiļi – regulāri lietoti pārliecinoši ceļ dzelzs līmeni organismā.

 1) biešu, īsto dzērveņu (ne lielogu) un skābāko no pieejamiem āboliem sula, kam kā konservants pievienots medus.

Pēc oriģinālieteikuma proporcijas ir 1/3, 1/3 un 1/3 glāzes. Medus - deserta karote. Lietošana - pa ēdamkarotei 3x dienā pirms ēšanas.

2)1gl. biešu sulas+1gl.burkānu sulas + 1gl. dzērveņu, kas sablendētas ar visām čagām + 100-200gr. medus. Tur ledusskapī un trīs reizes pa šļukai.

 3) biešu+burkānu+ābolu sula. Pa pusglāzei pirms ēšanas.

 Dzelzs bumbas”

1) Aptuveni glāzi, sadalot līdzīgās proporcijās, sekojošus žāvētus augļus, riekstus un ogas - rozīnes, aprikozes, vīģes un valriekstus. Jāsasmalcina un tam visam atkal jāpievieno medus. Jāsanāk tādai kā serenādes konfekšu masai. Ja liekas par saldu, var pievienot dzērvenes vai citronu sulu. Rekomendējamā deva pa tējkarotei trīsreiz dienā.

2) Valrieksti, dzērvenes, medus. Sablenderē un 3 reizes dienā pa tējkarotei lieto.

Vislabāk lietot pirms ēšanas.

Kā jau ar jebkuru dzelzs preparātu, esot svarīgi vismaz 1 stundas pirms un 1 stundu pēc lietošanas neuzņemt uzturā piena produktus un tēju, kafiju, kas traucē dzelzs uzsūkšanos. Toties ļoti labi dzelzi lietot kopā ar c vitamīnu saturošiem produktiem – tie savukārt palīdz uzsūkties.

Svarīgi - biešu sulai pēc izspiešanas vismaz 2 stundas ledusskapī jānostāvas, lai izgaro kaitīgi savienojumi!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru